12 SEPTEMBRIE 2024 PALATUL BRAGADIRU

Digital Divas Awards

Gala anuala Digital Divas Awards vine ca o recunoastere a muncii si a eforturilor pe care comunitatea creatorilor de continut din Fashion, Beauty & Lifestyle le depune zi de zi. Este o celebrare a celor mai activi creatori de continut din mediul online local. In ultimii ani, Digital Divas Awards si-a extins acoperirea catre noi zone de continut si noi creatori. Digital Divas Awards 2023 a avut loc pe 7 septembrie, la Palatul Bragadiru, dupa conferinta din prima parte a zilei.

PROPUNERI DIGITAL DIVAS AWARDS

Propunerile pentru Digital Divas Awards au putut fi facute in perioada 15 iunie – 16 iulie 2023, gratuit si au putut fi anuntate de orice persoana prin completarea formularului online.

Atentie! O propunere nu aduce automat o nominalizare. Este doar o propunere. Nominalizarea este facuta de organizator pe baza propunerilor primite numai daca aceasta se incadreaza in categoria desemnata si respecta cerintele. Te rugam sa urmaresti cu atentie cerintele fiecarei categorii.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a face o selectie sau de a muta propunerile in categorii compatibile.

Pentru ca o propunere sa fie valida, ea trebuie sa contina toate datele cerute in formularul online (date de identificare, link-uri, descrieri, daca e cazul).

In campurile care necesita adrese web, trebuie inserate link-urile exacte ale conturilor/blogurilor. (De exemplu, campul de Instagram se completeaza in formatul www.instagram.com/numecont si nu @numecont)

Daca un creator de continut doreste sa propuna si blogul, si contul de Instagram, si canalul de YouTube, va trebui sa completeze formularul dedicat categoriilor respective.

Propunerile inscrise incomplet nu vor fi luate in considerare.

Un cont social media sau un blog poate fi inscris la o singura categorie, tinand cont de cerintele acesteia. De exemplu, un cont de YouTube sau Instagram nu poate fi inscris si la Rising Stars in Fashion & Beauty, si la Best Fashion & Beauty.

PROCESUL DE JURIZARE

Procesul de jurizare se desfasoara dupa incheierea procesului de selectie a propunerilor si anuntarea nominalizarilor, iar rezultatul final este obtinut, in cele mai multe categorii, din votul publicului (50%) si voturile juratilor, un grup format din specialisti din domeniu si din comunicare si digital (50%). Jurizarea s-a desfasurat in perioada 21 iulie – 16 august 2023, in baza criteriilor anuntate pentru fiecare categorie.

Pentru categoria „People’s Choice Award”, castigatorul este desemnat 100% de votul publicului.

BUNE PRACTICI IN PROMOVAREA NOMINALIZARILOR

Initiatorii proiectelor din categoriile Digital Divas Awards 2023 sunt incurajati sa isi anunte nominalizarea pe platformele lor personale. Desi micile campanii pe Facebook sau Instagram (paid ads) sunt permise pentru a atrage atentia comunitatii asupra votului online, nu agream si nu incurajam concursurile care au ca scop atragerea voturilor in schimbul unui premiu, giveaway etc. Aceasta practica nu este permisa.

CATEGORII

Best Blogger in Fashion & Beauty 

Aceasta categorie este deschisa bloggerilor de fashion si/sau beauty cu cel putin un an de activitate, care publica frecvent articole si interactioneaza cu comunitatile lor si care, in acelasi timp, au o prezenta activa pe alte retele sociale (Instagram, YouTube, Facebook, TikTok).

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor (cel putin 15 de articole publicate pe blog in perioada 1 iunie 2022 – 1 august 2023), relevanta articolelor pentru categoria aleasa (fashion/beauty) si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Health & Wellness Content Creator

Aceasta categorie este dedicata persoanelor active in mediul online, care promoveaza un stil de viata sanatos si totodata se bucura de o recunoastere in randul publicului.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: o prezenta puternica pe canalele social media, relevanta continutului in categorie, brandul personal si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Travel & Fashion Content Creator

Categoria este dedicata creatorilor de continut care acopera subiecte de fashion & travel si promoveaza experiente de calatorie inedite, prin materiale cu impact si un continut de calitate.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor in social media, marimea prezentei pe canalele de social media, relevanta postarilor pentru categoria aleasa si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Lifestyle Content Creator

Categorie dedicata blogurilor care promoveaza stilul personal, subiecte si experiente premium, pe langa materiale cu impact si cu un continut valoros. Aceasta categorie este deschisa creatoarelor de continut care au un brand personal puternic, o recunoastere in randul brand-urilor si o expunere in media sustinuta in timp.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor (cel putin 20 de articole publicate pe blog in perioada 1 iunie 2022 – 1 august 2023), relevanta articolelor pentru categoria aleasa (stil personal, good life, wellbeing, lifestyle etc), brand personal puternic si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Fashion Stylist in Social Media

Categoria este deschisa acelor fashion stylists care au o prezenta solida in social media si ofera recomandari, sfaturi si idei comunitatilor lor prin continut foto, video sau text. Pot fi propuse spre nominalizare doar persoane recunoscute ca fashion stylists. Categoria nu este deschisa bloggerilor sau creatorilor de continut din zona fashion.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: marimea prezentei pe canalele social media, brandul personal si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Make-Up Artist in Social Media

In aceasta categorie se pot inscrie make-up artists cu o prezenta solida in social media, sustinuta de o comunitate puternica si care ofera sfaturi, idei si solutii prin continut foto, video sau text. Pot fi propuse spre nominalizare doar persoane recunoscute ca make-up artists. Categoria nu este deschisa bloggerilor sau creatorilor de continut din zona beauty.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: marimea prezentei pe canalele social media, brandul personal si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Rising Stars in Fashion & Beauty on YouTube

Aceasta categorie este deschisa canalelor de YouTube de fashion si/sau beauty, care au cel putin 1.000 de subscribers la 1 august 2023 si au publicat cel putin 5 clipuri in perioada 1 iunie 2022 – 1 august 2023. De asemenea, canalul de YouTube trebuie sa fie asociat cu o alta prezenta online (site, blog, pagina de Facebook, cont de Instagram sau TikTok) in domeniul fashion si/sau beauty.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa clipurilor, calitatea filmarilor, relevanta continutului pentru categoria de fashion & beauty si, orientativ, reach-ul si engagement-ul clipurilor.

Best Fashion & Beauty YouTube Channel

Aceasta categorie este deschisa canalelor de YouTube din domeniul fashion si/sau beauty, care au peste 50.000 de subscribers si au publicat cel putin 15 clipuri in perioada 1 iunie 2022 – 1 august 2023.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, calitatea filmarilor, relevanta continutului pentru categoria de fashion & beauty si, orientativ, reach-ul si engagement-ul clipurilor.

Rising Stars in Fashion & Beauty on TikTok

Aceasta categorie este deschisa conturilor de TikTok cu continut relevant in domeniul fashion si/sau beauty si care au minimum 1.000 de followers*. Conturile care nu au continut propriu (cele ce prezinta curated content) nu pot intra in competitie.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, calitatea filmarilor, relevanta continutului pentru categoria de fashion & beauty si, orientativ, reach-ul si engagement-ul clipurilor.

Best Fashion & Beauty TikTok Account

Aceasta categorie este deschisa conturilor de TikTok cu continut relevant in domeniul fashion si/sau beauty care au peste 100.000 de followers. Conturile care nu au continut propriu (cele ce prezinta curated content) nu pot intra in competitie.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, calitatea filmarilor, relevanta continutului pentru categoria de fashion & beauty si, orientativ, reach-ul si engagement-ul clipurilor.

Rising Stars in Fashion & Beauty on Instagram

Aceasta categorie este deschisa conturilor de Instagram cu continut relevant in domeniul fashion si/sau beauty care au peste 1.000 de followers*. De asemenea, contul trebuie sa fie asociat cu o alta prezenta online (site, blog, canal de YouTube sau TikTok) in domeniul fashion si/ sau beauty. Conturile care nu au continut propriu (cele ce prezinta curated content) nu pot intra in competitie.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: creativitatea continutului, calitatea fotografiilor, interactiunea cu comunitatea, aspectul general al profilului, frecventa postarilor si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. De asemenea, in departajarea propunerilor, poate fi luat in considerare si numarul de followers.

Best Fashion & Beauty Instagram Account

Aceasta categorie este deschisa conturilor de Instagram cu continut relevant in domeniul fashion si/sau beauty, care au peste 100.000 de followers. De asemenea, contul trebuie sa fie asociat cu o alta prezenta in online (site, blog, canal de YouTube sau TikTok) in domeniul fashion si / sau beauty.

In desemnarea nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: creativitatea continutului, calitatea fotografiilor, interactiunea cu comunitatea, aspectul general al profilului si frecventa postarilor si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Male Content Creator (IN FASHION & LIFESTYLE)

Aceasta categorie este deschisa content creatorilor de lifestyle masculin, cu continut consistent din zona fashion, cu cel putin un an de activitate si o prezenta activa in social media (Blog, Instagram, YouTube, Facebook sau TikTok).

In desemnarea castigatorilor/nominalizarilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor in social media, relevanta continutului si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. Conturile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Best Brand Endorser

Acesta categorie isi propune sa aduca in prim-plan creatorul de continut din fashion, beauty si lifestyle, care se bucura de o recunoastere ca profesionist desavarsit in relatia cu brandurile.

Persoanele propuse pentru nominalizare trebuie sa aiba un continut relevant in domeniu si sa se remarce prin multiple colaborari cu branduri locale si/sau internationale, in cel putin 10 campanii, in perioada 1 iunie 2022 – 1 august 2023.

Castigatorul acestei categorii va fi desemnat 100% prin votul unui juriu de specialitate.

Most Active Content Creator

Aceasta categorie este deschisa creatoarelor de continut din domeniul fashion & beauty, cu o prezenta puternica pe mai multe platforme online, cu comunitati mari si care se bucura de o recunoastere din partea brand-urilor. Creatoarele propuse spre nominalizare trebuie sa aiba intre 10.000 si 100.000 followers pe una dintre platformele sociale (Facebook/ Instagram/ YouTube/ TikTok).

In desemnarea nominalizarilor/castigatilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: marimea prezentei pe canalele social media, relevanta postarilor pentru categoria aleasa (fashion si/sau beauty), brandul personal si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Content Creator in Fashion & Beauty

Aceasta categorie este deschisa creatoarelor de continut din domeniul fashion & beauty, cu vechime in social media, cu o prezenta puternica pe mai multe platforme online, cu comunitati mari si care se bucura de o recunoastere in media si din brand-urilor. Creatoarele propuse spre nominalizare trebuie sa aiba cel putin 100.000 followers pe una dintre platformele sociale (Facebook/ Instagram/ YouTube/ TikTok).

Persoanele propuse pentru nominalizare trebuie sa aiba un continut relevant in domeniu si sa se remarce prin multiple colaborari cu branduri locale si/ sau internationale din industria de fashion si beauty.

In desemnarea nominalizarilor/castigatorilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: marimea prezentei pe canalele social media, relevanta postarilor pentru categoria aleasa (fashion si/ sau beauty), brandul personal si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Celebrity Content Creator

Categoria este deschisa acelor persoane care au statut de celebritate (media, muzica, dans, teatru, film, TV etc), care creeaza continut relevant in fashion, beauty si lifestyle si se remarca prin multiple colaborari cu branduri locale si/sau internationale.

In desemnarea nominalizarilor/castigatorilor si castigatorilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: marimea prezentei pe canalele social media, brandul personal si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

People’s Choice Award

Acest premiu va fi oferit unei creatoare de continut din categoriile beauty si fashion, care s-a remarcat prin prezenta sa activa in mediul online si are cel putin 100.000 followers pe Facebook/ Instagram/ YouTube si are o comunitate puternica.

Cautam acea persoana care ofera continut propriu, relevant pentru comunitate, ce publica frecvent pe diverse platforme sociale si are in mod constant diverse colaborari cu branduri. Castigatorul va fi desemnat 100% prin votul publicului.

The Digital Diva of the Year

Acest premiu va fi oferit celei mai active femei din online-ul romanesc. Cautam acea persoana care s-a remarcat prin activitatea sa atat in mediul online, cat si in mediul offline. Digital Diva of the Year are un puternic brand personal, a demarat diverse campanii online/offline, a creat comunitati si este o voce influenta in industria de Fashion, Beauty & Lifestyle.

  • Hosting by Host-Age.ro